V sredo pred birmo je bilo srečanje s škofom ter priložnost za sveto spoved. Pripravo na spoved je vodil pater Martin iz Olimlja. Povabljeni so bili iz župnij Buče, Kozje, Polje ob Sotli in Sv. Peter pod Sv. gorami. K zakramentu svete spovedi so pristopili vsi birmanci in večina staršev, botrov in sorodnikov iz župnij Sv. Peter pod Sv. gorami in Polje ob Sotli. Spovedovali smo trije spovedniki. Gospod škof je bil navdušen, kako dobro so otroci pripravljeni. Pozna se devet let zavzetega verouka in sodelovanja staršev, s katerimi so otroci molili doma in ob nedeljah prihajali k sveti maši. Birmanci so našteli in razložili darove Svetega Duha. Nato je vsak predstavil svoje birmansko geslo, ki so ga izbrali iz knjig Svetega pisma: Vse zmorem v njem, ki mi daje moč (Fil 4,13 – Neli). Prizadevajte si, da boste imeli ljubezen (Kor 13,4 – Ines). Bog je ljubezen (Jn 4,8 – Maj). Daješ mi spoznati pot življenja (Ps 16,11 – Tadej). Ljubite svoje sovražnike (Mt 5,40 – Lara). Gospod je moja luč in moja rešitev (Ps 27 – Nuša). Usliši glas moje prošnje, ko kličem k tebi na pomoč (Ps 28 – Sara). Kakor je Oče mene ljubil, sem tudi jaz vas ljubil (Jn 15,9 – Ana). Molil bom z duhom, molil bom z razumom (1 Kor 14, 15). Jaz bom obrnil Močno obvladati se. Bog hoče red (1 Kor 14,39 – Sergej). Pravični skrbi za svoje živali (Prg 12,10 – Kaja). Oznanjuj, prepričuj, opominjaj (Tim 4,3 – Eva). Daješ mi spoznati pot življenja (Ps 16,11 – Jerca, Nejc), Gospod je trdnjava mojega življenja (Ps 27 – Sara). V Božjih besedah je moč (Blaž). Vihar je spremenil v tišino, utihnili so valovi (Mr 4,39 – Petra)…

V soboto, 1.6. 2024, je ponoči še deževalo. Zjutraj se je naredil lep dan. Zbralo se je 19 birmancev iz župnije Sv. Petra in 2 iz župnije Polje. Škof dr. Stanislav Lipovšek je blagoslovil birmance in botre. V procesiji, ki so jo vodili ministranti s križem in svečama, smo molili za odprtost Svetemu Duhu. Cerkev je bila skoraj premajhna za vse. Prepeval je mešani pevski zbor Bistrica ob Sotli pod vodstvom Špele Drašler. V imenu staršev, botrov in birmancev je škofa pozdravila Zala Knezić, ki je skupaj z voditeljico oratorija Natalijo Lojen celo leto vsako drugo nedeljo po maši za birmance pripravljala srečanja. Odkrivali so bogastvo naše vere, spoznavali nauke Svetega pisma in se kot skupnost Jezusovih učencev povezali med seboj. Botrom so poslali pismo, kjer jih prosijo, da za njih molijo. Čez leto je nastal lep birmanski zvezek, ki jih bo še dolgo spominjal na pripravo na birmo in jim bo vzpodbuda, da ostanejo zvesti Bogu in Cerkvi.

 

Zadnje objave

Jubilanti 2023

V nedeljo, 19. novembra, smo v župniji Sv. Peter obhajali nedeljo jubilantov. Najmlajši par, Tina in Primož Mošet, sta se poročila pred 5. leti.

read more