Birmanci, starši in botri so se srečali s škofom birmovalcem v soboto popoldne. Na prejem zakramentov jih je pripravljal g. Niko Marovt.

V hvaležnosti za lep sončen dan so k slovesnosti hiteli od blizu in daleč v nedeljo 2.6. 2024. Lepo je bilo videti polno cerkev mladih kristjanov, ki so bili v pričakovanju prihoda Svetega Duha. Ta jih želi navdihniti, da bi se vsako nedeljo zbrali v cerkvi k slavljenju Boga in tudi v vsakdanjem življenju pokazali, da smo Božji otroci. Botri in starši so pomembna podpora na poti življenja. Tudi, ko bodo otroci odrasli, bodo molili za njih. Prepeval je cerkveni pevski zbor Buče pod vodstvom Špele Drašler. Škof Lipovšek je povedal, da je birma močna vzpodbuda na poti, da bi krščansko živeli. »Jezus je dejal: Vi ste luč sveta. Tako naj sveti vaša luč, da bodo videli vaša dobra dela in slavili Boga. Vsaka cerkev ima svojega zavetnika. Vi imate sv. Petra. Tudi ljudje imamo zavetnike. Praznujemo rojstne dneve. To je prav. To je slavje življenja. Je dan hvaležnosti staršem, ne pijančevanje. Prav pa bi bilo tudi, da bi praznovali naše godove. Da se priporočamo svetnikom, katerih imena nosimo. Bog nas vabi, da bi drug drugemu služili, ne gospodovali. Vsak ima rad takega, ki rad pomaga. Tudi Jezus ni prišel, da bi mu stregli, ampak da bi on stregel in dal življenje za mnoge.«

Birmanci so v izraz zahvale ob koncu podarili škofu in g. Nikotu šopek cvetja, g. Niko pa je škofu podaril kristalni kelih, ki je bil izdelan v steklarni v Kozjem. Zakrament sv. birme je prejelo 36 birmancev. 22 iz župnije Kozje, 10 iz župnije Buče, 3 iz župnije Podsreda in 1 iz župnije Sv. Duh. Naj Sv. Duh spremlja vse birmance, ti pa naj bodo odprti za njegove darove in navdihe.

 

Zadnje objave

Jubilanti 2023

V nedeljo, 19. novembra, smo v župniji Sv. Peter obhajali nedeljo jubilantov. Najmlajši par, Tina in Primož Mošet, sta se poročila pred 5. leti.

read more