Mesec maj je za naše veroučence najlepši mesec, saj se vsak dan zbiramo pri šmarnicah. Hkrati se drugi razred pripravlja na prejem zakramenta prvega svetega obhajila. Slovesnost smo obhajali 28.5. 2017. Očetje so postavili slavolok. Mame so nasadile cvetlično gredo. Ta jih bo spominjala. Tako, kot je rožice potrebno zalivati, pleti, gnojiti, tako in še bolj je potrebno skrbeti za otroke, ki so pristopili k prvemu svetemu obhajilu, da se bodo lahko razcveteli in bodo lepo uspevali. V letošnjem letu so Jezusa prvič prejeli: Sara, Jerca, David, Sara, Nejc, Kaja in Miha. Vsem iskreno čestitamo in upamo, da bodo tudi v prihodnje lepo sodelovali v našem župnijskem občestvu.

V nedeljo, 19. novembra, smo v župniji Sv. Peter obhajali nedeljo jubilantov. Najmlajši par, Tina in Primož Mošet, sta se poročila pred 5. leti. Hčerka Frida je danes bila za pričo, kmalu dobijo še enega dojenčka. Med jubilanti sta bila tudi stara starša Anton in Mihaela. Najstarejši par, Josip in Ida Tkalčič sta se vzela pred 60 leti. 30 let poroke sta obhajala tudi njuna hčerka Sandra in mož Dubravko. Najbolj so se povabilu k praznovanju odzvali pari, ki so bili poročeni pred 30 leti. Zlato poroko so letos praznovali Božiček Ivana in Rozalija iz Dekmance, Štukelj Anton in Justina iz Sel, Anica in Jožef Kežman iz Dobove ter Maks in Antonija Kostanjšek iz Podsrede. Maks je Antonijo zaprosil za roko na drugem zmenku. Temu bi res lahko rekli ljubezen na prvi pogled. Najbolj sta se potrudila Janez in Lidija Baloh, ki sta včeraj obletnico praznovala že v Zg. Tuhinju včeraj do polnoči, zgodaj zjutraj tam nakrmila živino in ob pol desetih že prepevala pri slavnostni maši pri nas. Fenrih Anton bi moral biti danes na jagi, a ker je pred 40 leti ujel največjo trofejo, je Vlasto tudi danes popeljal pred oltar.

Vsem jubilantom iskrene čestitke, zdravja, razumevanja, ljubezni in zvestobe še na nadaljnji skupni poti. Mož, ki je praznoval biserno poroko, je povedal: Če umreš po 60 letih skupnega življenja z ženo, prideš naravnost v nebesa. Nekateri pa imajo predokus nebes že tukaj. Vrlo ženo, kdo jo najde, je našel zaklad, pravi današnja Božja Beseda.

Zadnje objave

Jubilanti 2023

V nedeljo, 19. novembra, smo v župniji Sv. Peter obhajali nedeljo jubilantov. Najmlajši par, Tina in Primož Mošet, sta se poročila pred 5. leti.

read more